Tramsiga black metal namn (N-P)

Fortsättning följer. Här är 18 namn till. Missat tidigare skojsigheter? Här är A-D (Anorak, Balthazar, Bark, Corvus, Diabolic Wood m.fl.), E-F (Evermörk, Fjelldverg, Evil Winter Forest Screams m.fl.), G-H (Härsken, Grimnisse, Helsefyr m.fl.), I-K (Inflammation, Intelectual Moment, Istidraj, Iskalla, Kludde m.fl.) och L-M (Lömska Planer, Lord Lucas, Min Kniv m.fl.).


Nattas (Sverige)
Gäääsp... det börjar bli sent. Dags att stoppa nappen i munnen och nattas med en godnattssaga och ett glas mjölk? Helvetet (trummor) och Darkwing.. inte Duck (gitarr) har förmodligen tagit för många sömnpiller, för dom får inte vara med i bandet längre. Deras första fullängdare heter  "At Ease With The Beast" ("tillfreds med besten"). Jösses amalia...


Nattensorg (USA)
När jänkaren Váli (All instrument, vocals) inte gråter mängder med ögonskugga på natten, så skriver han låtar med så krystade titlar som "När Vindarna Stöna", "Farväl, Min Älskade", "Vi Ristade Vår Kärlek I Sten" och "Under Antiken Himlen" (sic). Se upp Patrik Isaksson!


Nattestid (?)
Nattestid har tyvärr raderat sig själva eller blivit raderade från metal-archives.com väldigt nyligen och jag lyckas inte hitta mer info om dom. Men bilden i kombination med "loggan" är verkligen för bra för att vara sann. Tänk tre killar och medföljande kompis/flickvän med kamera ute i skogen. Efter att ha sminkat sig tillsammans tar kille 1 av sig tröjan, kille 2 tar på sig sina häftigaste nitarmband och kille 3 hittar en skitfrän pinne på marken som han bara måste hålla i under fotograferingen!


Nattkvad (Norge)
Okej okej, jag vet att listan först och främst handlar om namnen på banden/artisterna, men vissa bilder går bara inte att ignorera. Nog för att Nattkvad är ett töntigt namn och det är värt att nämnas att gitarristen kallar sig Blodrik, men.. Ramnsvarturh (guitar, bass, vocals), varför o varför sitter du egentligen ute i skogen och bajsar?


Nitberg (Ryssland)
Kaldrad Branislav och StringsSkald bär stolt sin ariska flagga högt, men föredrar att vara relativt anonyma ifall någon skulle komma på dom att haila på bild och (under dom korta stunder armarna hålls nere tillräckligt länge för att dom ska kunna få något gjort) spela usel black metal. Vet ej ifall "Nitsanger" (EP, 2005) syftar på ångesten att ta av sig nitbältet eller romantiska kväden om lyckan i att bära nitar.


Nord Av Snaefells (Turkiet)
Nord av snaefells?? Öhhh... med tanke på att det är ett berg i bakgrunden av logotypen så syftar Thorvald (guitar, vocals) och c:o kanske på berget "Snaefells" på Island? Eller så är det den fornnordiska översättningen av "snaefells" som betyder "snökulle" (enligt Wikipedia). Namnet har något med norden och snö, kanske också berg, att göra. Hursomänhaver så släppte bandet en demo 2003 med det smått obegripliga namnet "Annihilated Silhouettes in Moonshine" som översättningsmaskinen i min hjärna får till "Förintade Siluetter I Hembränt".


Nordvinter (Frankrike)
Foltergeist kallar sig killen på bilden. Som ser ut att vara klippt ur ett klassfoto. Med tanke på namnet "Nordvinter" så önskar nog Foltergeist att storken hade orkat flyga lite längre upp i Europa än Alsace i nordöstra Frankrike.


Natte Ulf (USA)
He comes out at night, to give you bite.. his name is not to be spoken. But you can call him Uffe! I själva verkligheten heter mannen på bilden Joe Austin och skriver låtar om vargen Fenris i den nordiska mytologin. Så jag antar att ordet "Ulf" syftar på varg.


Nattsmyg (Sverige)
Nattsmyg. Nattsmyg. Smaka på det namnet. Dan, Anton och grabbarna + grabbinnan Sandra (a.k.a. "Trolltyg" - keyboards, naturligtvis) spelar folk/black metal. Texterna handlar om troll, gastar, träd, snö och kanske om hur det är att dansa omkring på mossen under stjärnorna och sedan smyga vidare i natten. Mot okända äventyr.


Nuklear Antikrist (Polen)
Sorry. Men att byta ut C mot K i bandnamnet "Nuklear Antikrist" eller i demo-titeln "Satanik Nuklear Destruktion" är inte ett dugg häftigare än dansband som byter ut S mot Z i slutet av sina namn (t.ex. Lasse Stefanz, Lars-Kristerz eller Fernandoz). Men upp med hakan Sado-Masochistic Deathlord of Lust And Nuklear Pain (guitars) och Firewielder (bass, guitars)! Finns det något pris för "sämsta tänkbara kroppshållning i ett bandfoto" så vinner ni garanterat förstapriset.


Ofryskje (Norge)
Jag kan ärligt talat inte komma på något att skriva. En bild säger ju mer än tusen ord, sägs det ju..


Orcus Tyrannus (Spanien)
"Orcus Tyrannus" betyder "Tyrann-orch" på latin. Om det nu finns ett latinskt ord för Tolkiens påhittade karaktärer i Sagan Om Ringen. Det finns även en romersk gud som heter Orcus (underjordens gud).. men skit samma! Namnet låter barnsligt och påhittat ändå. Spanjoren Scorpio88 tror förmodligen att han själv är skapelsens krona men han ser bara ut som en jäkla fjant. Och därmed bastu.


Pacifism Kills (Frankrike)
"Lets fuck peace" deklarerar Pacifism Kills på sin första och enda demo "One Simple Solution" (2007). Men hur jag än vrider och vänder huvudet så får jag inte till det. Hur pacifism dödar. "Pacifism sucks" kanske hade varit mer lämpligt som bandnamn? För det verkar vara exakt det budskapet dessa fransoser vill få fram.


Pagana Varaka (Ryssland)
Pagana Varaka är med endast p.g.a bandbilden. Nu är det jag som gör listan så det är jag som bestämmer, okej!? Jag tycker faktiskt att det är imponerande att tre karlar har lyckats sminka sig så alla ser ut som snorkiga Batmans. Hmpfff. Bah.


Permafrost Of Hatred (Frankrike)
"Permafrost" betyder tjäle. Tjäle Av Hat. Men ordet permafrost får mig att associera till något annat.. permobil tror jag.


Prickrott (Holland)
Prickrott är ett roligt ord, närmare förklaring ej nödvändig. Delvis eftersom jag inte har en aning om vad det betyder. Jag tror att "rott" syftar på engelskans "ruttna" men "prick" kan betyda både pitt och stick (som i nål-stick). Vilket gör mig förvirrad. Har inte lyckats hittat någon översättning från holländska heller. Övrig info: Ludwig har tyvärr lämnat bandet och blivit ersatt av Ronny. Bandet är även ansvariga för odödliga hitlåtar som "Don't Go Into The Woods Alone" och "The Reign of the Technodemon".


Pvtǽnfediãvl (Storbrittanien)
Försök uttala Pvtǽnfediãvl om du kan! En vild gissning är att bandnamnet är ett stort "fuck you" till alla som följer normen och döper sitt band till något som antingen går att uttala eller utläsa. Men vad en "Crocodilepedophile" (öppningslåten på "Rehearsal 2010") är, det vågar jag icke sia om.


Pantokrator (Bulgarien)
Kan namnet betyda "den som pantar flest flaskor regerar världen"? Det var lite långsökt. Men det mest lustiga (eller patetiska) med Naw (vocals, guitar) och grabbarna är att dom på 15 år som aktivt band klämt ur sig bara två demos. Den första 1995, den andra 1996 och så en återutgivning 2003 av den andra demon från '96 (med, hör och häpna, en enda sketen bonuslåt). Jag väntar ivrigt på antingen en ny demo eller en "greatest hits" inom dom närmsta 10 åren.

Bubblare som inte fick plats på listan: Nada (Spanien), Natten (USA), Nidfjoll (Kanada), Næverhælvete (Norge), Obelisk (USA), Onde Aander (USA), Ondrim (Finland),  Odal Rune (Italien), Older Hammer (Finland), Ork (Bulgarien), Nattstrype (Sverige), Pakt (Tyskland), Pestis (Brasilien), och Putsch (Italien).

Nordafrost från Tyskland får ett hedersomnämnande för artistnamnen: Svartis (vocals, guitar), Snø (drums) och Demonic (bass). Och NatterVrede från USA som har släppt en demo med den urfåniga titeln "Kvult Ist Krieg"!



"Sjung om sommarens lyckliga dagar, full av solsken och bara magar.."

Kommentarer
Postat av: Ellicka

Ofryskje - bilden fick mig att tänka på Marilyn Manson med högafflar

2010-07-08 @ 19:45:08
URL: http://ellicka.blogg.se/
Postat av: Petter

Haha! Nattsmyg är denna omgångens klara vinnare! De är ju svenskar dessutom!!! Finns inga ursäkter för ett sånt ärkefånigt namn då! Bilden ser dessutom ut som ett sommarvykort från Nattsmyg Camping typ! Nidfjoll var inte illa det heller, men engelskspråkiga upphovsmän får lite dispens! Pantokrator brukar översättas "Allsmäktig" från grekiskan och är ett av många namn på den kristna Guden

2010-07-20 @ 21:21:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0