Lustiga black metal namn (I-K)

Here we go again! Innan vi sätter igång vill jag passa på att tacka för kommentarerna jag fått. Jag vill även lugna er med att jag kommer att fullfölja min mission, nämligen att lista de tramsigaste black metal-namnen mellan A och Z (har tyvärr inte hittat nåt kul på varken Å, Ä eller Ö..). Lömska Planer, Nattsmyg, Snorkel, Störtregn och Tarm är några av de godbitar ni har att se fram emot! Missat A-H?  Här är A-D, E-F och G-H.


Illness (Polen/Norge)
Vi börjar med bandet "Sjukdom". Inte överdrivet roligt kanske. Men skenet bedrar! Killen till höger kallar sig Gulnar (!) och sjunger samt spelar bas och gitarr. Keyboardisten Carrion (ett ord som jag varje gång associerar till "carrot", alltså morot) har lyckats med konstycket att sminka sig så att han ser ut som en blandning av ett spöke och en mimare. How fascinating.


In Infernal War (Brasilien)
Säg "In Infernal War" snabbt. Visst låter det som att man försöker säga "Infernal War" och stammar i början? Så skräckinjagande är dessa mörkrets män från Salvador att endast bandnamnet får oss att darra på rösten..  fast nyfiken blir jag såklart, vad fick dom att lägga till "In" i början? Med tanke på att det bara verkar finnas ett till band inom deras genre som heter "Infernal War" och dessa huserar så långt bort som i Polen. Hmm. Hmmm.


Inflammation (Tjeckien)
Ordet "inflammation" känns väl inte så elakt? Jag menar, det är ju inget dödligt precis utan yttrar sig bara i svullen och missfärgad hud. Så jag antar att nu är det fritt fram att döpa sig till saker som Bula, Blåmärke, Kramp eller varför inte Snuva? Inflammation har också skrivit en låt med den härligt svulstiga titeln "I See the Salvation in the Scandinavian Landscapes"!!


Immortal Death (Chile)
Odödlig........ död? Snacka om att lämna öppet mål. Då var det bara för mig att lugnt och fint traska fram och tåfjutta in bollen.


Inner Helvete (Portugal)
Det är inte bara det att jag har svårt för klumpiga språkblandningar, men jag tror inte killarna i Inner Helvete har tänkt längre med bandnamnet än att "va fan, det låter ju tufft". Ett inre helvete antyder ju ett mer introvert beskådande än vad låt-titlar som "Cut The Flesh For Satan" och "Slaughter The Pope" utlovar.


Intelectual Moment (Brasilien)
Intellektuellt ögonblick? Jaså, när skedde det undrar jag? Roger Lord Lucifer och Felipe Blaphemator kanske borde ha kollat upp stavningen först? Det här påminner mig om den gamla klassikern där två norrmän satt och språkade. Den ena sa "jag är intelligent" varav den andra väntade en stund och svarade .. "inte jag heller".


Istidraj (Singapore)
Istidraj betyder tydligen "blasfemisk/hädisk" på forntida arabiska. Men på svenska blir det lite roligare. Jag ser framför mig ett gäng pälsklädda neandertalare som dansar och har lite rajtantajtan för sig med stora glaciärer i bakgrunden. Om det nu fanns neandertalare under den senaste istiden. Det kan man verkligen undra.


Iskalla (Holland)
Brrrrr.. min hjärna vägrar att associera till något annat än iskalla.. öl. Och glassar. Kanske för att det är sommar?


Into the Darkness Is My Destiny (Brasilien)
Tack Brasilien för att ni anammat the black metal music! "In Mot Mörkret Är Mitt Öde" är ett så underbart pretentiöst bandnamn.. lika underbart som deras logo är obegriplig. Kanske skulle Baron Von Dark Valley (ja, han kallar sig faktiskt så!) flytta lite på sig så att alla bokstäverna fick plats?


Jammerskrik (Norge)
Översatt från norska betyder det ungefär "klagande skrik". Men det låter väl lite gulligt ändå? Jammerskrik. Ett passande namn på det ljud som katten häver ur sig när man råkar trampa den på svansen.


Kill The Kristians (Australien)
Har dessa australienare någonting emot alla som heter Kristian? Man skulle kunna tro det. Öppningslåten på demon "Kill The Kristians" heter nämligen "Dead Kristians". Anti-Kristianity? Hihihi.


Kludde (Belgien)
"-Vi skulle vilja ha en logo som symboliserar vårat namn på ett passande sätt.. något lite.. kluddigt, om du förstår?". Här är den tuffa översättningen av ordet Kludde: "the word is taken from Flemish Mythology. A Kludde is a water spirit which roams the Flemish country side. This creature hides in the twilight of dawn and sunset and attacks innocent travelers."


Kvasta (USA)
Jag ger upp. Jag lyckas inte hitta någon översättning på det ryska ordet кваста och jag tänker inte lägga ner mer tid på det heller. För min del kan det lika gärna vara påhittat. Så där ja, nu sätter jag mig på kvasta och flyger till Blackulla!


Khristenn Corpse (Venezuela)
Ja ja. I brist på annat får man väl hitta på ord. Eller stavningen. Va fan betyder "Khristenn" för nåt? Jag får det till "kristet lik" men där tar min fantasi slut. Suck.


Kvellen (Frankrike)
På kvellen kommer alla leskiga monster fram... är det inte lite lustigt att ett franskt band valt ett norskt namn men envisas med att skriva texter endast på franska? Det tycker jag.


Kvist (Norge)
Frågan jag ställer mig först och främst är: "varför inte gren"? En gren är stark, tålig och kan vara helt omöjlig att bryta av med blotta händerna. Men en kvist däremot är liten och tunn, kan vara seg men är faktiskt inget annat än en bebis-gren som inte blivit fullvuxen än. Kvist har krystat fram låt-titlar som "Forbannet Være Jorden Jeg Går På" och "Min Lekam Er Meg Blott En Byrde". Åhå jaja.

Bubblare som inte fick plats på listan: Inverted Prophet (Australien), Incest (Frankrike), Ingens (Frankrike), Insult (Brasilien), Isebarg (Tyskland), Ismåne (Ungern), Khnuth (Ryssland), Klompfot (Norge), Korvus (England), Kozmik Krypt (Grekland), Kreditor (Brasilien), Kukulcan (Mexico), Kveldskog (USA) och sist men inte minst Jäger (USA) med Tony Wolf på sång, bas och gitarr!

Sanslösa black metal namn (G-H)

Det svåraste är inte att hitta nya roliga namn, utan att gallra bort! Det finns för många helt enkelt. Jag har redan hunnit med 28 st, och här kommer 14 nya. Om du vill läsa föregångarna så har vi här A-D och E-F.


Goatsignal (Finland)
Getsignal?? Jag är mållös. Vad ska jag skriva..?  Bää? Eller "varning varning, se upp alla getter för vargen!!"  Jag vet att gethuvudet är tänkt som en symbol för satan eller whatever, men när jag tänker på en get så tänker jag på ett knähögt djur med mycket päls som stångas och säger Bäääää.


Härsken (Sverige)
Det finns ett franskt black metal-band vid namn "Härskar" och det kan jag förstå. Ett punkband som kallar sig Härsken, det kan jag också förstå (att döpa ett punkband måste förresten vara en av de lättaste uppgifterna i världen, det är bara att sätta sig ner och stirra på något och sedan döpa bandet till det du tittar på först. "Ost" eller "Mjölkpaket" t.ex. om du sitter vid frukostbordet). Men Härsken.. nä, det är bara fånigt på alla sätt och vis.


Golgolot (Israel)
Som om en kines hade försökt säga "Gorgoroth" och sedan stavat det exakt som det låter. Dessa copycats har till och med använt samma typsnitt som sina norska idoler. Gulligt.


Grimnisse (Norge)
Thor Erik "Grimnisse" Helgesen spelade 2003 in en demo med låtar som "Under Guds hud", "Symboler i snö" och "Ulvene drar". Sedan la han ner projektet. Man kommer undan med mycket inom black metal-scenen.. och någonstans finns det någon som tycker att Grimnisse var det coolaste bandet på jorden. Det är inte jag.


Grym (Finland)
Grymt, sa grisen!


Hagelsturm (Österrike)
Har man slut på fräna kombinationer till ordet "frost" (lagom intressanta fakta: det finns/har funnits sammanlagt 7 st black metal-band som kallar sig bara "Frost"!) så kanske man klura ut något annat häftigt som har med vinter och kyla att göra... hmm, hagelstorm? Jag menar, hagel sticker ju i ansiktet och så gör det lite ont om man får det i ögonen. Jaa, det tar vi!!  Bandet bakom hitlåtar som "Liebeskrank (Lovesick)" och "Des Hasses Hufe (The Hooves of Hate)" bildades 2004 och splittrades.. 2004. Synd.


Happy Days (USA)
Men, kom igen.. ironi i all ära, men det här är verkligen... oinspirerat. Två galgsnaror och ett rakblad i loggan, månne texterna handla om självmord, depression och allmänt människohat tro? Ja då. Men "Happy Days" får mig först och främst att tänka på den gamla tv-serien med Fonzie och en gammal gospel-låt. Happy Days fantasilösa image-paket a'la HIM möter Shining gör mig lite deprimerad. Men det är kanske meningen?


Helsefyr (Sverige)
Vad ända in i helsefyr..?!? "Helsefyr" är ju ett sånt där ord som man censurerar sig själv med ifall man t.ex. slår sig hårt på någon känslig del med en hammare och det finns barn i närheten. "-Hääälvää.. jag menar hällsäfyr!". Varför finns det inget band som heter "Fan I Helvete"? Det är mycket elakare.


Helvete Natten (Tyskland)
Som att döpa ett band till "Satan Skog" eller "Jävlar Frost". Lite lustigt blir det. Bandmedlemmarna Tortourer (sic), Destroyer, Hellstorm och Fog (dimma??) kanske borde ha kollat upp den svenska grammatiken innan namnet valdes och logga ritades. Inte för att det är så jävla noga egentligen, men man framstår lätt som okunnig och därmed kanske lite mer löjlig än very very evil and true.


Helvete Svart (Italien)
Se ovan. Dessutom är bandbilden underbar! Om jag någon gång gör en lista med "de roligaste black metal-bilderna någonsin" så är denna självklar. Man kan ju fråga sig varför bara en av medlemmerna har corpse paint i ansiktet? Hann eller ville inte dom andra? Är det sångaren Danilo Napoli som har sminkat sig eller kanske basisten Alessandro? Mysteriet tätnar.


Human Skum (USA)
Låt mig gissa. Wretched (vocals and all instruments) tycker att alla människor är ett jäkla pack egentligen, och beslutar sig för att starta ett band som heter Mänskligt Avskum. Men genom att byta ut ett c i ordet scum mot k så får bandnamnet ett av följande betydelser: Dåligt Upplyst Människa, Illa Beryktad Människa eller Människa Vit Massa Av Små Bubblor På Ytan Av En Vätska. Typ.


Host (Polen)
"Host" kan ha många betydelser på engelska. Nattvardsbröd, härskara, konferencier, värd eller mängd/massa t.ex. Men jag tänker naturligtvis på ett ljud man ger ifrån sig vid förkylning eller vid försök till nedsväljning av väldigt liten matbit i luftstrupen.


Howling In The Fog (Italien)
Yla i dimman. Killen på bilden (Der Antikrist Seelen Mord - All instruments, vocals) har verkligen ångest för detta. "-Kunde jag verkligen inte kommit på nåt bättre, ååhhhh..."


Hvelvengel Av Helvete (USA)
Kriglord Blodmane och Noctis Herre kallar sig medlemmerna i detta band. Ord äro därmed överflödiga.

Och bubblarna, som inte riktigt men nästan kom med på listan: Galskap (Tyskland), Godass (Ryssland), Gnarparfarlen (Tyskland), Granhammer (Danmark), Grålysning (Tyskland), Gris (Kanada), Groll (Tyskland), Gullveig (USA), Hats Barn (Frankrike), Hystericum (Holland) och Hung By Fate (USA).

En hedersplats till Helslakt (Schweiz) för roliga artistnamn: Snoerte Skoggath (gitarr), Nitverk Skoggath (trummor) och Drevsroth Ninhvarth (bas).


Löjliga black metal namn (E-F)

Här kommer då fortsättningen, och vi har nu kommit fram till del 2 i min ganska meningslösa (men roliga) följetong på denna blogg. Vill du läsa första delen (A-D), scrolla ner en bit eller klicka här..


Evil Winter Forest Screams (Österrike)
Onda Vinter Skog Skrik.. detta namn är verkligen på gränsen till parodiskt, men det är ju den oavsiktliga humorn jag är ute efter. Ger man ut självfinansierade skivor som "Förstörande Om Kristendomen" och "Screams of Dark Winter Nights" och tar det på blodigt allvar så har man definitivt förtjänat en plats på min lista!



Eistroll (Schweiz)
Lustiga bilder på snubbar i smink finns det sannerligen gott om, men bilder på fyra snubbar som sminkar sig, poserar för några foton och beslutar sig för att döpa sin ensemble till något.. riktigt kallt, elakt och norskt. Istroll! Sådana växer inte på träd vill jag lova. Det gör inte istroll heller. Tror jag.



Enthroning Silence (Italien)
Om man nu upphöjer tystnaden så jävla mycket, varför då spela musik? Okej då, lite långsökt, jag vet..



Evil Days (Thailand)
Detta är faktiskt ett enmansband, och jag gissar att det är killen med gitarren som kallar sig för "Bundit Ruckveratham". Ajajdå. Onda dagar alltså. De kanske kunde turnera ihop med Happy Days (USA)?



Exhausted Prayer (USA)
Utmattad bön.. men sluta be då om det är så satans jobbigt! Exhausted kan visserligen betyda "förbrukad" också, men min tolkning är roligare. Jag tror inte dessa grabbar är religiösa, utan med låtar som "The Meaninglessness And Futility of Existence" så handlar det förmodligen om att det är sååå jäkla jobbigt att leva och hujadenemej vilket existensiellt lidande vi måste genomgå.



Evermörk (Sverige)
Något som verkligen stör mig är när man blandar språk i bandnamnet. Evermörk från Sverige har medvetet valt att klistra ihop det engelska ordet Ever (alltid) med det svenska Mörk. Idioter. Men eftersom medlemmarna kallar sig Johan Vinter och Stefan Skogen misstänker jag parodi-tramsande. Trots det så sticker namnet verkligen i ögonen på mig. Därför får dom vara med ändå.



Envenom Thy Winds (USA)
Förgifta Dina Vindar. Med vadå? Fjärtar? Tihi.



Evig Blod (Österrike)
Ska man sno ska man göra det rätt! Antingen EvigT Blod eller t.ex. Evig Blodutgjutelse. Språkpolisen har rapporterat, klart slut.



Fjelldverg (Norge)
Over the fjells and far away.. fast med så små ben tar det förstås ganska lång tid.



Fantoft (Tyskland)
1992 bränner några norska snorungar/vandalister ner en kyrka i södra Norge. 15 år senare hedrar några tyskar händelsen med att döpa sitt band efter kyrkan (som senare återuppbyggdes). Ordet patetiskt räcker inte riktigt till längre.



Frost in absurdum (olika länder)
Immortal är med all sannolikhet skyldiga till denna världsomspännande frost-fetischism. Här är några av mina favoriter: Frostbeer, Frostbite, Deadly Frost, The True Frost, Necro Frost, Frostkrieg, Frostskogr, Rimfrost, Grimfrost, Frostkorp, Frost Flame, Black Frost och The Frost. Och förtvivla icke ni, mera frost lär det bli!



Funeral Fornication (Kanada)
Fornication betyder "otukt", som betyder "straffbart könsumgänge". Don't put any images in my head, please..



Fornskog (Kanada)
Inte helt oväntat skriver den här killen texter om naturen och skogar. Jag var länge tveksam om jag skulle ta med denna, men loggan motiverar mitt beslut tycker jag. Jag tror faktiskt inte att jag har sett något konstigare, fulare och lika barnsligt förut.. fascinerande.

Så avslutar vi återigen med några bubblare som inte fick vara med: Eisreflektionen (Turkiet), Fjord (Ungern), Fylfot (Kanada), Gast (Sverige), Element (Polen), Elk (USA), Evil Poetry (Kanada), Fairytale Abuse (Danmark), Framferd (Norge), Furdidurke (USA), Frekkr (Frankrike) och Finnthomaz (Finland).  Eisheth's Funeral (Mexico) får sin egna lilla hedersplats eftersom deras gitarrist kallar sig för Hellhomer och trummisen för NecroMüstïs!


-Hjälp! Vad kommer där från ovan och snakker det norsk?

Roliga black metal namn!! (A-D)

Jag tänkte att jag skulle ta på mig den ambitiösa uppgiften att lista några av de roligaste bandnamnen jag kunnat hitta. Endast Black Metal (vilket också är en väldigt tacksam genre utan någon självdistans överhuvudtaget). Jag insåg att jag blir tvungen att dela upp det här i en följetong, så här kommer första. Vi får se när jag orkar fortsätta med nästa. Ett stort tack till http://www.metal-archives.com som gjorde denna uppgift möjlig :-)



...Aaaarrghh... (Turkiet)
Verkligen kul. Aaarrghh. "Currently the band consists of 2 members, both of which prefer to remain anonymous.". Det förstår jag.



Aasdgoihasdghexekul (Australien)
Grattis! Det är inte bara omöjligt att läsa eran logga, det är också omöjligt att uttala vad ni heter.



Absolute Fucking Chaos (Finland)
Absolut jävla kaos? Knappast med den bandbilden. Namnet i sig är inte speciellt kul, utan det är mer hur totalt dom misslyckas förmedla den attityd som ett sånt namn kräver. Sen undrar jag vem på bilden som är "Kalle The Man"?



Amyanka (Ryssland)
Amyanka. Amy Anka tänker jag.


Anorak (Brasilien)
"Anorak" betyder vindtät jacka, men förmodligen har det en annan betydelse också..



Balthazar (Nya Zeeland)
Professor Balthazar...


Bark (Norge)
Bark? Bark?! Var ska detta sluta..  det här är ju fanimej värre än både Kvist och Istapp!



Between The Frost (Spanien)
Ja, vad finns det egentligen mellan all frost? Mera frost??



Blackulla (Israel)
Black-Ulla? Blåkulla?  Where all the witches fly on Påskafton, to Blackulla!



Bornholm (Ungern)
Varför ett band från Ungern väljer sitt namn efter en liten ö utanför Skåne begriper jag bara inte. Sen ser loggan felstavad ut. BornNolm?



Corvus (Ungern)
Fniss. Någon som vill bilda ett band med mig? Falucorvus ska vi heta. Skämt åsido, Corvus betyder faktiskt "Korp" och har inget med korvar alls att göra tyvärr!


Cryptic Frost (USA)
Kryptisk frost? Frost som är svår att förstå sig på?? Vad är det med black metal-band och frost egentligen..



Demonic Laughter (Italien)
Här har vi bandet som döpt sig efter en ljudeffekt. Mooahahahahaha!!



Diabolic Wood (Italien)
Och priset för en av de fulaste loggorna någonsin går till.. Djävulskt Trä! "Wood" har ju en viss annan betydelse också. Hihi. Jag tror faktiskt att det här är ett seriöst band (Sportlov och liknande konstellationer är bannlysta från den här listan), men jag kan ha fel.

Sen har vi några bubblare som förtjänar att nämnas här också: Dunkelfront, Damask (Ryssland), Avslag (Tyskland), Djëvel (Spanien), Dask (Grekland), Dödenskog (England), Bloodythiirsty (Brasilien), Brabazom (Malaysia), Chrysanthemum (Spanien), Darkdark (USA), och Beyond Helvete från Tyskland.

RSS 2.0