Heldumma Black Metal-namn (S-T)

Mera komiska band-namn från alla möjliga platser på vårat jordklot! Detta är alltså den åttonde delen i min följetong, som nu börjar närma sig sitt slut. Jag gissar på att det blir två delar till efter denna. Alltså 10 delar sammanlagt, jämnt och bra tycker jag. Puss och kram tills nästa gång!

Missat tidigare underhållning? Här är A-D (Anorak, Balthazar, Bark, Corvus, Diabolic Wood m.fl.), E-F (Evermörk, Fjelldverg, Evil Winter Forest Screams m.fl.), G-H (Härsken, Grimnisse, Helsefyr m.fl.), I-K (Inflammation, Intelectual Moment, Istidraj, Iskalla, Kludde m.fl.), L-M (Lömska Planer, Lord Lucas, Min Kniv m.fl.), N-P (Nitberg, Natte Ulf, Nattsmyg, Permafrost Of Hatred m.fl.) och R-S (Ragnar, Satans Vind, Skadeskutt, Snötårar m.fl.).


Snowthorn (Grekland)
Det är väl inget speciellt med det här namnet egentligen, men... snö-tagg? Varför o varför? "Thorn" kan även betyda törne som egentligen har samma betydelse. Namnet har iallafall med snö och rosenbuskar att göra. Och taggar. Eller med en viss butikskedja. Men vad jag ville säga är: Shadow (alla instrument & sång), skärp dig!!


Sorg Uten Tårer (Turkiet)
Sorg utan tårar? Sorg utan tårar?? Sorg utan tårar???  Nej, Retribution (alla instrument bla bla) spelar inte självmords-depressiv-stackars-mig-black metal utan någon sorts folk/black mix som faktiskt låter riktigt mysig. Namnet är dock inte mysigt, bara fruktansvärt jävla skitlöjligt! Enligt hemsidan valde killen namnet för att "det verkligen talade för hans känslor". När han är ledsen beter han sig alltså som en riktigt karlakarl ska göra, knyter nävarna och snyftar inombords...  men han är iallafall en produktiv man. 9 demos på 4 år är inte fy skam!


Sothis (USA)
Så var det den där om sotaren som stack med frugan till en stackars karl och lämnade honom väldigt.. sot(h)is. Haha? Hmm.. haha nej.


Stortregn (Schweiz)
Störtregn alltså. På fullt allvar. T.o.m. logon ser "regnig" ut. Det finns inte så mycket mer att skriva om det här bandet, bortsett från namnet så hittar jag inget som får dessa schweizare att sticka ut. Inga lustiga låt-titlar, ingen felstavning (förutom själva bandnamnet då) och inga roliga pseudonymer. Biografin är på franska, och jag lyckas inte ta reda på varför dom valt just "störtregn".. ett mystiskt mysterium är vad det är.


Stryp (Finland)
Stryp mig långsamt.. kanske inte lika löjeväckande namn som Nattstrype, men onekligen fånigt på sitt sätt. Låtar som "Beklä Mig Med Mörker" och "Strypt av Helvetisk Vrede" gör inte saken bättre heller.


Suicide Yourself... for the Devil (USA)
Den korrekta översättningen på denna grammatiska motsvarighet till att gnissla med tänderna med en handduk emellan, skulle bli "Självmord Dig Själv.. För Djävulen" men jag tror LS (alla instrument) är ute efter den mer barnsliga "självmorda dig själv för djävulen". Som att säga "jag skjutade dig så du dödde" innan man lärt sig böja ord ordentligt. Med låtar som Suicide for Him, Kill Yourself, The Devil och "Hail the Devil!" misstänker jag starkt att det är något han försöker säga mig, något dolt budskap... men jag kan banne mig inte riktigt begripa vad det är.. hmm.


Surt (Polen)
Surt, sa räven som bet i pessimisten. I nordisk mytologi är Surt (eller Surtr) namnet på en jätte i Muspelheim (eldens rike) och ordet betyder även "svart" eller "mörk". Men som svensk får jag tyvärr inga häftigare associationer än citroner och rönnbär.


Svart är tufft (olika länder)
Svart ÄR tufft, om man får tro dessa sexton band varav endast fyra hör hemma i Sverike. Svart (Fagersta) som behandlar ångest i låtar som "Dessa Kedjor, Dessa Bojor" och "Då Glädjen Seglar Iväg", Svartsyn (Nynäshamn) där vår gamle bekant Surth från Satans Vind spelat gitarr, Svartsippa (Norrköping) med småroliga låt-titlar som "Kløyvd i to av Satans tro" och "Skogsliv", Svarthjärtad (Färgelanda) där Svart (alla instrument) vädrar sin nationalism och Svartr Strijd (Skänninge) som har skrivit en låt med det odödliga namnet "Då De Sista Dropparna Blod Levrats På Min Handled".

Övriga band som är värda att nämnas: Svartkraft (Finland) som översatt till engelska blir.. black power! "Power to the people" som de svarta pantrarna brukade skalda på 60-talet. Svart Død (Italien) som endast hann släppa EP:n "Svart Kråke" innan dom splittrades. Svarttjern (Norge) där HansFyrste sjunger, Fjellnord spelar gitarr och Skabb brukade spela bas. Svartgren (Serbien) där en av medlemmarna återfinns i May Result. Sen har vi Svartlund (Ryssland), Svartskogen (Tjeckien), Svartediket (Norge), Svartalvs (Tyskland), Svart, Kaldt, Død (Ryssland) och Svart Tre (Storbritannien).
Puh.. färdig. Nu känner jag verkligen för att ta en vit vecka.


Svartnatt (Sverige)
Svartnatt får inte vara med först och främst p.g.a. själva namnet, utan av två andra orsaker. Dom kallar sig för.. håll i er nu.. Hatet (sång), Ulv (gitarr), Vidunder (synth), det obegripliga namnet Liikböhr (bas) och Kyrkbrand (trummor). Och såhar dom skrivit låten "Kristet hat". Med tanke på att dom anser sig själva vara hedningar, kan det vara "hat mot de kristna" eller "anti-kristet hat" dom syftar på månntro? För kristna får väl inte lov att hata?


Tågefolket (Danmark)
Tuff tuff tuff! Kom igen alla backpackers, nu tågluffar vi till Danmark. Där träffar vi på Ynleborgaz (eller Jakob, som hans mamma kallar honom) som berättar att "Tågefolket" inte har något med tåg att göra, utan betyder "fog people" på danska. Dimfolket, säger vi då, nickar och förstår.


Tarm (Estland)
"Tarm" betyder ungefär "viljestyrka" på estniska. Och nej, jag skojar faktiskt inte. Det är ett lite olyckligt val av namn, för tyvärr grabbar, ni kommer aldrig att tas på allvar i Sverige..


Templo Negro (Argentina)
Apropå tarmar ja, vad associerar du till när du hör det ordet? .. just det. Killen i det här enmansbandet kallar sig för Excrementum. Exkrementer. Men det är ju bara naturligt att efter vi diskuterat tarmen, så kommer vi till slutprodukten. "Templo Negro" betyder faktiskt "svart tempel" på spanska. Nu undrar du kanske, vad blir översättningen av "black metal" då? Ja, du har förmodligen gissat rätt. Negro metallico. Fniss. Och förresten, det var en sak till.. bajs!!!


The True Dark Lord (Brasilien)
Den Sanna Mörka Herren. Efter att ha sett bilden ovanför kan jag inte riktigt.. tro mina ögon. Men jag hade väl närt felaktiga förväntningar inom mig, för det kan inte hjälpas att jag känner mig lite besviken. O du sanna mörka herre, du är inte riktigt vad jag väntat mig! O du store, du kallar dig för Morbid Demon och förkunnar ditt budskap för världen i form av musik. "In The Middle Of The Damned Woods" och "Kill All Humanity Now For Satan".


Trist (Tyskland)
Nu tänker jag inte plåga er med mina dåliga skämt på en kort liten stund, för nu tänker jag vara för jäkla trist. Det finns två aktiva black metal-band som kallar sig för Trist, det andra kommer från Tjeckien. Mannen på bilden ovan kallar sig för Tristan aka Aran [aka Benjamin König]. Det finns även ett amerikanskt band vid namn Trist Vintry Vandre som absolut under inga omständigheter betyder "trist vintervandring". Punkt slut.


Thirsty Blood (Indonesien)
Törstigt blod...  okej. Jag försöker begripa hur det är möjligt för en vätska att vara törstig, inte ens om jag försöker mig på att vara metaforisk förstår jag något. Hur det nu än är med det, så fascinerar verkligen vapnet på bilden ovanför (mannen bredvid, inte lika fascinerande, kallar sig Peng Havoc och är inte med i bandet längre). Det ser ut att vara gjort i metall, men den röda spetsen drar verkligen blicken till sig. Är den gjord av plast? Finns det lampa i den som lyser när kristna är i närheten?


Torka (Slovenien)
Torka önskar nog att Störtregn kunde komma och vattna dom lite. Hihi..  De slovenska pojkarna på bilden är verkligen verkligen "necro" (som är ett prefix och betyder "död-" på grekiska). De kallar sig för Necros (gitarr & sång), Necrohate (bas) och Necrotorture (trummor). Övrig information värt att veta: Necro är även en amerikansk rappare från Brooklyn (född 1976) som enligt Wikipedia har chockat med sin "death rap"..


Troll (Norge)
Det mer kända Troll (med Nagash från Dimmu Borgir och Kovenant) må ha varit först, men är det inte lite lustigt att ett annat band från samma land (Norge) bildades året efter (1993) och valde exakt samma namn. Sen kan vi gå tillbaka några år och förflytta oss åt höger på jordgloben. 1990 slog svenska Troll igenom med låten "Jimmy Dean". Vad var det med troll och början på 90-talet egentligen?  Det första Troll är idag aktivt och släppte i år en ny skiva efter nio års väntan, härmaporna gjorde en demo och splittrades och den svenska popgruppen la ner 1992 och ingen av medlemmarna sysslar idag med musik.


Trut (Schweiz)
Håll truten, sa jag till truten som svarade "hur då, jag har ju bara vingar".... Haha. Jag börjar nog bli lite trött på det här. Schweiz har fyra officella språk, varav tyska, franska och italienska är tre av dom. Jag hittar ingen översättning av "trut" på något språk.


Tumult (Finland)
Jag nöjer mig med att skriva att "tumult" är helt enkelt ett rätt löjligt namn för ett black metal band. Därmed bastubad.


Tyst (Danmark)
Schhhhhhhhhhhhhhh.

Sist, men inte först, några bubblare som inte fick plats på listan: Svartjord (Tyskland), Styggmyr (Norge), Svalbard (Kanada),  Saltus (Polen), Sarrgh (Tyskland),  Skidbladnir (Tyskland), Skov (USA), Slagmark (USA), Skyfall (Ryssland), Snowfall (Kanada),  Stahlmagen (Tyskland), Storhet Av Morke (Ryssland), Svart Crown (Frankrike), Sorg Innkallelse (Iran), Strandhogg (Polen), Tindra Stjärnöga (Sverige), Tjern (Frankrike) och avslutningsvis de två helt obegripliga namnen: Trachrabrurbruella (Ryssland) och Trörkrvisätänsrökrëh (Frankrike)!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Det var ju trist :)

2010-07-31 @ 23:04:56
URL: http://ellicka.blogg.se/
Postat av: Hanna N

Hahaha, lovely! Detta gjorde min dag. Igen. :)

2010-07-31 @ 23:40:30
Postat av: Petter

Torka, Trut eller Tumult tror jag om man vill ha komedi! Men Suicide yoursel for the devil vittnar väl om den allra värsta sortens Wannabe mentalitet

2010-08-01 @ 21:35:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0